Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 12:00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden

View my cart (0)

Mini-ecosysteem van planten in een glazen fles

 • 3 min lezen
Mini-ecosysteem van planten in een glazen fles

Geen groene vingers? Geen zorgen. Onze mini-ecosystemen zorgen helemaal voor zichzelf. Water geven is niet meer nodig, dat hebben wij al voor je gedaan. Zo kun jij thuis of op kantoor zorgeloos genieten van groen. Wel de lusten, niet de lasten dus.

Een mini-ecosysteem is een echte allemansvriend die zich thuis voelt in ieder interieur. En toch is elk planten terrarium anders. We maken ze namelijk stuk voor stuk met hand in ons plantenatelier in Brabant. De tropische plantjes worden hiervoor zorgvuldig met de hand geselecteerd bij de beste kwekers. Zo gaan de planten gegarandeerd goed samen met elkaar en haal jij een echte eyecatcher in huis. Welk terrarium met planten kies jij? Ga jij voor glazen planten terrarium Sam of voor het kleine broertje terrarium Sammie

Wat is een mini-ecosysteem?

Een mini-ecosysteem met planten is een zelfvoorzienende biodiversiteit. Verschillende soorten mos, tropische planten en andere ingrediënten houden elkaar in stand. Elk onderdeel heeft daarbij z’n eigen rol. Wist je dat we bijvoorbeeld een kleine kolonie springstaartjes in iedere fles stoppen? Deze beestjes zijn piepklein, maar reuze belangrijk. Ze eten namelijk schimmels op waardoor jouw flessentuin gezond blijft. Met liefde voegen we alle ingrediënten samen tot één prachtig zelfvoorzienend geheel. Dat betekent zelfs dat je geen water nodig hebt om het ecosysteem in leven te houden. Vlak voordat we de kurk op de fles stoppen, voegen we een beetje water toe. Precies genoeg voor je flessentuin om te blijven leven. 

Groen zonder gebruiksaanwijzing

Groen in huis is prachtig. Maar helaas heeft niet iedereen zin of tijd om planten de verzorging te geven die ze zo nodig hebben. Daarom is het fijn dat een mini-ecosysteem geen uitgebreide gebruiksaanwijzing heeft. Kies een mooi plekje uit en klaar ben je! Het is wel belangrijk dat je goed kijkt waar je ‘m neerzet. Flessentuinen gedijen goed op een lichte plaats. Tijdens tropische temperaturen kan jouw mini-ecosysteem zelfs buiten staan in de tuin of op het balkon. Maar let op! Zet je mini-ecosysteem gerust voor het raam, maar niet in direct zonlicht. Dat vinden de meeste plantjes niet fijn.

Zie jouw ecosysteem groeien en bloeien

Jouw eigen mini-ecosysteem verandert continu. Als je goed oplet, zie je misschien zelfs elke dag wel iets nieuws. Je planten groeien, het mos wordt groener en de springstaartjes doen hun werk. Naar een flessentuin blijf je kijken. Valt er een blaadje af? Of vergaat er een plantje? Geen probleem, dat is de natuur. Je hoeft het blaadje of plantje er niet uit te halen; het dient als compost en nieuwe voeding voor de andere planten in de pot.

Een duurzaam cadeau voor in huis

Een bosje bloemen gaat zo’n 2 weken mee als je geluk hebt. Van een mini-ecosysteem heb je véél langer plezier. Er zijn zelfs verhalen over een flessentuin die al 57 jaar leeft! Daarom is een flessentuin het perfecte duurzame cadeau voor ieder moment. Voor een housewarming, verjaardag, moederdag of welke gelegenheid dan ook. Je maakt er vrouwen, maar ook mannen blij mee. Zo’n stoere fles staat namelijk stijlvol in ieder interieur. En zelfs voor de kleinste groenliefhebbers is dit een perfect presentje. Kids leren op een leuke manier in het klein hoe de grote ecosystemen op onze aarde werken.   

Bestel jouw mini-ecosysteem

Heb jij je keuze al kunnen maken? Plaats je bestelling, dan gaan wij voor je aan de slag. Goed werk heeft tijd nodig, daarom vragen wij een beetje geduld van je. Onze makers bezorgen jouw nieuwe flessentuin binnen 30 dagen hoogstpersoonlijk bij je thuis.

Bestel mini-ecosysteem


Flessentuin: duurzaam groen geworteld in Holland

Flessentuin is een uit de kluit gewassen hobby, maar onze roots liggen wel in het groen. Aangeboren groene vingers zou je kunnen zeggen, gecombineerd met jarenlange ervaring in het tuincentrum. Deze passie voor planten én ondernemen zorgt ervoor dat jij op de mooiste manier kunt genieten van het beste groen in huis.

Tags


Our latest blog posts

 • Terrarium kopen

  , door Tom Coolen Terrarium kopen: Breng de natuur in huis of kantoor

  Lees meer 

 • Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  , door Flessentuin Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.