Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 12:00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden

View my cart (0)

Terrarium kopen: Breng de natuur in huis of kantoor

 • 2 min lezen
Terrarium kopen

Een terrarium is een mooie en praktische manier om planten in huis of op kantoor te hebben zonder veel onderhoud. Vaak is het een gesloten glazen fles met kurk die een perfecte omgeving creëert voor planten om te groeien en gedijen zonder dat er veel aandacht aan hoeft te worden besteed. Het kopen van een terrarium kan echter lastig zijn. We geven je graag enkele tips om je te helpen bij het kopen van een gesloten plantenterrarium.

Kies de juiste grootte

Terrariums zijn er in verschillende maten, van kleine potjes tot grote flessen die een veel ruimte een kamer in beslag kunnen nemen. In onze shop hebben wij terrariums te koop van 15 tot 67 cm hoog. 

Kies de juiste terrarium planten

Niet alle planten zijn geschikt voor terrariums. Het is belangrijk om planten te kiezen die het goed doen in vochtige omgevingen en weinig zonlicht nodig hebben. Enkele populaire planten voor terrariums zijn varens, mos, Fittonia, coffea arabica, asparagus en ficus ginseng. Kies planten die goed bij elkaar passen en die dezelfde zorgbehoeften hebben. Terrarium planten kopen 

Kies de juiste grond

Voor terrariums is het belangrijk om speciale grond te gebruiken die is ontworpen voor vochtige omgevingen. Het is het beste om organische grond te gebruiken die goed is gedraineerd en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond die je kiest geschikt is voor de planten die je hebt gekozen. Bekijk onze terrarium potgrond via het menu.

Zorg voor de juiste luchtvochtigheid

Een van de voordelen van terrariums is dat ze een hoge luchtvochtigheid behouden, wat gunstig is voor planten. Om de luchtvochtigheid te behouden, moet je ervoor zorgen dat de fles goed is afgesloten en dat er geen lekken zijn. Als je merkt dat er te veel condensatie optreedt aan de binnenkant van de container, betekent dit dat de luchtvochtigheid hoog is.

Zorg voor de juiste hoeveelheid licht

Terrariums hebben niet veel licht nodig, maar de planten hebben wel enige blootstelling aan natuurlijk licht nodig om te groeien en te gedijen. Plaats je terrarium op een plek waar het indirect zonlicht krijgt, zoals bijvoorbeeld dicht bij een raam maar niet in direct zonlicht.

Onderhoud het terrarium regelmatig

Hoewel terrariums weinig onderhoud vergen, adviseren wij wel om hem regelmatig te controleren en eventueel te onderhouden. Onderhoud van een planten terrarium is vaak maar enkele keren nodig en vergt minimale tijd. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de planten in je gekochte terrarium net iets te hard groeien en de bladeren het glas raken. Open je terrarium in dat geval dan even en knip het te groot geworden blad af met een schaar of onze lange terrarium schaar.  Zorg er ook voor dat de planten de juiste hoeveelheid water krijgen en verwijder eventuele dode of beschadigde bladeren om de groei van gezonde planten te bevorderen. 

Koop hier je terrarium 

Tags


Our latest blog posts

 • Terrarium kopen

  , door Tom Coolen Terrarium kopen: Breng de natuur in huis of kantoor

  Lees meer 

 • Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  , door Flessentuin Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.