Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 12:00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden

View my cart (0)
 • Te veel condens in je planten terrarium?

  Te veel condens in je planten terrarium?

  Lees hier alle do's en don't over de verzorging van je planten terrarium en terrarium planten.

 • Planten terrarium met vliegjes of schimmels?

  Planten terrarium met vliegjes of schimmels?

  Geen zorgen. Schimmels en vliegjes komen in ieder terrarium voor.

 • Geen groene vingers om je planten terrarium te verzorgen?

  Geen groene vingers om je planten terrarium te verzorgen?

  Ook zonder groene vingers kan jij een planten terrarium in leven houden! Met deze onderhoudstips kweek jij in no-time groene vingers!

Planten terrarium verzorging en onderhoud

Een planten terrarium is een prachtige en unieke manier om een ​​flessentuin of mini-ecosysteem te creëren en je huis of kantoor daarmee te vergroenen. Het is een gesloten biotoop die speciaal ontworpen is om planten in te laten groeien en te bloeien, en is ideaal voor iedereen die geen groene vingers heeft. Echter, het verzorgen en onderhouden van een planten terrarium kan soms lastig zijn. Op deze pagina lees je alles over het onderhouden van een planten terrarium.

Moet ik mijn planten terrarium water geven? 

Het water geven van planten in een terrarium is anders dan het water geven van gewone kamerplanten. In een terrarium wordt het water namelijk hergebruikt en het vochtgehalte wordt door de afgesloten terrarium beter vastgehouden. Hierdoor hoef je in principe geen water te geven. Over het algemeen is het wel aan te raden elke maand je planten terrarium of ecosysteem plant te controleren of water geven nodig is. Zorg er bij het water geven voor dat je niet te veel water geeft, anders kan het overtollige water niet weg en kan het wortelrot veroorzaken. Toch te veel water aan je terrarium toegevoegd? Geen zorgen. Zet je terrarium voor 24 uur open en herhaal indien nodig een aantal keer.  

Condens in je terrarium? Wat te doen!

Doordat het terrarium afgesloten is, zal er condens ontstaan aan de binnenkant van het glas. Dit is volkomen normaal en laat zien dat de vochtigheidsgraad hoog genoeg is voor de planten. Het is belangrijk om het overtollige vocht af en toe weg te vegen, zodat er geen schimmelvorming ontstaat. De vraag "Hoeveel condens mag er in mijn terrarium zitten?" Krijgen wij regelmatig. Natuurlijk wil je ook kunnen genieten van de planten in je terrarium. Daarom is condens niet altijd even gewenst. Wij adviseren echter om altijd te zorgen dat er 1/4 van de fles beslagen is met condens. Daarmee zit je altijd goed. 

Hoeveel daglicht heeft een terrarium nodig? 

Net als gewone planten hebben planten in een terrarium daglicht nodig om te groeien en te blijven bestaan. Het is belangrijk om het terrarium op een plaats te zetten waar het voldoende daglicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht omdat dit kan leiden tot oververhitting in het terrarium en verbranding van de bladeren. Als het terrarium op een plaats staat waar het daglicht niet voldoende is, kan je overwegen om een ​​kunstmatige lichtbron toe te voegen, zoals een led groeilamp. 

Moet ik een planten terrarium regelmatig draaien?

Omdat planten in een terrarium naar het licht toe groeien, kan het nodig zijn om het terrarium af en toe te draaien. Door het terrarium te draaien krijgen alle planten voldoende licht en wordt de groei evenwichtiger verdeeld. Draaien van je terrarium kan dus zeker nooit kwaad. 

Planten in terrarium knippen of snoeien? 

Net als gewone planten, hebben planten in een terrarium af en toe extra aandacht of een snoeibeurt nodig. Het is belangrijk om de planten niet te veel te snoeien, te kleine plantjes die niet meer bijgroeien wil je namelijk ook niet. Knip alleen de dode of beschadigde bladeren en takken weg met een terrarium schaar, zodat de plant gezond blijft. Ook kan je overwegen om kruipende planten in te tomen, zodat ze niet de hele ruimte in beslag nemen. Dit doe je door ze op de lange stukken af te knippen en indien nodig met een lange terrarium pincet te verwijderen uit de fles. 

Bekijk onze planten terrariums

Kom je er toch niet helemaal uit of gun je jouw vriend, vriendin, kennis, familielid, collega of andere naaste ook een planten terrarium? Bekijk hier al onze terrariums.

Terrarium benodigdheden nodig?

Heb jij al een eigen terrarium maar nog niet alle tools in huis om je mini-ecosysteem te onderhouden? Wil je wat planten in je mini-ecosysteem bijknippen of er toch groot onderhoud aan je terrarium nodig? Bekijk hier alle terrarium benodigdheden.

Wij zorgen voor onze planten en mini-ecosystemen zoals we ook voor onze klanten zorgen 💚

We houden van wat we doen en we doen dit voor jou. Onze planten groeien op met liefde en juiste verzorging van onze mensen en dat gunnen we onze klanten ook.

 • Ecosysteem plant met weinig onderhoud

  Ecosysteem plant met weinig onderhoud

  Het onderhouden van een ecosysteem plant vergt geen groene vingers, tijd of water. Twijfel je toch over je terrarium? Zie je schimmels of vliegjes? Lees dan bovenstaande FAQ over de verzorging van je ecosysteem.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.