Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 12:00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden

View my cart (0)

Licht is een van de belangrijkste factoren voor plantengroei en -bloei in ons eigen ecosysteem, en dit geldt ook voor de planten in een terrarium. Fotosynthese is het proces waarbij planten gebruik maken van lichtenergie om koolstofdioxide en water om te zetten in suikers (glucose) en zuurstof. Dit proces is essentieel voor de groei en overleving van planten. Het juiste is dus essentieel voor je planten terrarium.

Er zijn verschillende soorten lichtbronnen die gebruikt kunnen worden in een planten terrarium, zoals LED-verlichting, fluorescentielampen en halogeenlampen. LED-verlichting is een populair alternatief vanwege zijn energie-efficiëntie en de lange levensduur. Fluorescentielampen en halogeenlampen zijn ook geschikt, maar verbruiken meer energie en hebben een kortere levensduur. Deze laatste twee zijn tevens niet geschikt om in onze planten terrariums te verwerken. 

Daarnaast is ook het type licht belangrijk. Planten hebben verschillende golflengten van licht nodig voor fotosynthese, dus het is belangrijk om een lichtbron te kiezen die deze golflengten levert. Voor onze mini-ecosystemen met lamp maken wij daarom gebruik van LED-verlichting. Led-verlichting heeft namelijk een breed spectrum van golflengten.

Lees ook:

 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.