Duurzaam groen

Hoe duurzaam is Flessentuin?

In ons platenatelier maken wij dagelijks op een zo duurzaam mogelijk manier unieke mini-ecosystemen in fles. Deze kleine ecosystemen zijn vergelijkbare met de aarde waarop wij leven. Een mooie, bijzondere en kwetsbare omgeving die we met net zoveel liefde als dat je je geliefden om je heen zou geven en behandelen. Dat vinden wij belangrijk en willen wij aan onszelf, onze medewerkers en klanten meegeven, vertellen en men meer bewust maken.

De producten waar wij meewerken zijn dan ook met deze duurzame gedachte gekozen en worden door ons zo ook gebruikt om het eindproduct, jouw Flessentuin, zo duurzaam mogelijk bij jouw in woning, kantoor of bedrijf te krijgen. Zodat jij, je collega's, vrienden of familie nog jarenlang van ons duurzame groen in fles kunnen genieten. 

Duurzaam groen in fles 

1 euro per Flessentuin voor Trees for All

Voor elke Flessentuin vanaf 50 cm hoog doneren wij 1 euro aan Trees for All. Dit doen we middels een jaarlijkse donatie. Tevens is het mogelijk om tijdens je bestelling 1 boom a 6,25 euro door ons te laten planten. Meer informatie over Trees for All.

Verpakking en verzending 

Wij verpakken onze producten in gerecycled verpakkingsmateriaal. De dozen, tape en het opvul-materieel is gemaakt van FSC® verpakkingsmateriaal karton en de manden waar sommige producten in worden geleverd zijn gemaakt van gerecycled plastic. 

Planten en potgrond 

Een mini-ecosysteem kan worden gezien als een kleine biotoop in fles en zo worden ze door ons ook opgebouwd. 
Het grind, substraat en korrels komen dan ook van een leveranciers die op een duurzame of MVO manier werken. Denk daarbij aan 100% biologische potgrond (RHP Consumer en MPS gecertificeerd), bonsaibomen van een Nederlandse MPs-GAP gecertificeerde kweker, grind van Nederlandse grind verwerker die jarenlang verschillende internationale MVO projecten ondersteund en verschillende mossen en planten van Nederlandse ambachtelijke kwekers. 

Drukwerken 

De meegeleverde handleidingen en ander drukwerk drukken wij op  gerecyclede FSC® papier. 

ASN bank 

Ook bankieren doen wij op een duurzame manier. Dit doen we namelijk bij de ASN bank, de meest duurzame bank van Nederland. Lees meer over duurzaam bankieren met ASN.