Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 12:00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden

View my cart (0)

DIY: Hoe maak je een planten terrarium?

 • 3 min lezen
DIY: Hoe maak je een planten terrarium?

Een plantenterrarium is een leuke en duurzame manier om extra groen in huis te brengen waar je geen omkijken naar hebt. Het is ook een leuke en creatieve manier om je groene vingers nog groene te maken en te experimenteren met verschillende plantensoorten en flessen. Flessentuin is al jaren dé planten terrarium webshop van Nederland en België en hier lees je dus ook alles over hoe jij je eigen Do-It-Yourself (DIY) planten terrarium kan maken. 

Stap 1: Kies de juiste fles voor je terrarium

Het eerste wat je nodig hebt, is een fles die je kan gebruiken om plantenterrarium in te maken. Kies iets dat groot genoeg is voor de planten die je wilt gebruiken, past bij je interieur van de ruimte waar je hem neer wil gaan en niet geheel onbelangrijk die je ook af kan sluiten met een kruk of glazen dop. Wij raden je aan om zo helder mogelijk glas te gebruiken zodat je de terrarium planten nog kan zien en ze genoeg daglicht kunnen vangen. Bekijk hier alle terrarium flessen

Stap 2: De ondergrond 

Vervolgens moet je een ondergrond van je terrarium voorbereiden. Dit is o.a. belangrijk voor een juiste afwatering van het water. Begin met een laagje grind of hydrokorrels, ongeveer 2 cm. Dit helpt om overtollig water af te voeren en voorkomt dat de wortels van de planten gaan rotten. Bedek de laag kiezels vervolgens met een laagje actieve kool, actieve kool verwijdert ongewenste stoffen en geuren. 

Stap 3: Voeg terrarium potgrond toe

De volgende stap is een laag terrarium potgrond bovenop de actieve kool. Zorg ervoor dat je genoeg potgrond gebruikt om de wortels van de planten te kunnen bedekken, maar niet te veel want de planten, mossen en eventueel wat decoratieve steentjes moeten er natuurlijk ook nog bij. 

Stap 4: Kies de planten 

Nu is het tijd om je planten te kiezen. Kies terrarium planten die van vochtige omgevingen houden en goed gedijen in een afgesloten omgeving. Enkele populaire keuzes zijn varens, Fittonia, koffieplant of een calathea. Zorg ervoor dat je planten kiest die qua grootte en vorm bij elkaar passen. Het oog wil ook wat natuurlijk. 

Stap 5: Planten plaatsen in terrarium

Nu je je planten hebt gekozen en ze thuis hebt ontvangen is het tijd om ze in je fles te planten. Maak kleine gaten in de potgrond en plant elke plant erin, zorg ervoor dat de wortels volledig bedekt zijn met terrarium potgrond. Zorg er ook voor dat de planten niet te dicht op elkaar staan, anders krijgen ze niet genoeg ruimte om te groeien.

Stap 6: Decoraties toevoegen

Je kunt je plantenterrarium personaliseren en nog mooier maken door decoraties toe te voegen, zoals kleine stenen, schelpen, of stukjes hout. Zorg ervoor dat je niet te veel decoraties toevoegt, anders wordt het weer te druk in je terrarium. 

Bekijk ook:

 

Tags


Our latest blog posts

 • Terrarium kopen

  , door Tom Coolen Terrarium kopen: Breng de natuur in huis of kantoor

  Lees meer 

 • Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  , door Flessentuin Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.