Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 12:00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden

View my cart (0)

Creatieve kinderfeest activiteit - DIY ecosysteem maken

 • 3 min lezen
Creatieve kinderfeest activiteit - DIY ecosysteem maken

Een leuke, leerzame en creatieve invulling voor je kinderfeestje? Ga dit jaar met de jongens en meiden creatief en leerzaam aan de slag! Met deze leuke kinderfeest activiteit laat je de kids op een speelse manier kennismaken met de opbouw van ons eigen ecosysteem (de aarde), planten, mossen en nemen ze na afloop een duurzaam cadeau mee naar huis. Wedden dat ze er nog lang over na zullen praten, het zelf gemaakte DIY terrarium in fles een mooi plekje in huis of slaapkamer zal krijgen en ze elke keer als ze naar het ecosysteem kijken zullen denken aan de verjaardag van jouw kind? 

Deze creatieve kinderfeest activiteit is geschikt voor jongens, meiden en voor bijna alle leeftijden. Als ze de leeftijd hebben bereikt dat ze niet alles in hun mond stoppen zit je goed; 

Wat hebben we nodig? 

Afhankelijk hoeveel tijd je hebt om alles voor te bereiden zijn er twee manieren, de makkelijke manier en de wat meer werk manier. Met de makkelijke manier kies je een of meerdere van onze DIY ecosystemen, reken je af met kortingscode #kinderfeest10, pak je 10% korting op je bestelling en leveren wij je bestelling in een mooie en stevige doos bij je af. Wat zit er dan in z'n DIY pakket van jullie? Alles wat je nodig hebt om je eigen unieke zelfvoorzienende ecosysteem thuis te maken; 

 • Glazen fles met kurk 
 • Hydrokorrels 
 • Active houtskool
 • Verse potgrond 
 • Tropische planten
 • Verse groene bolmos
 • Steentjes/grind
 • Stappenplan op dik karton op je ecosysteem helemaal zelf te maken. 

Tip: Door op marktplaats een aantal tweedehands Playmobil poppetjes te scoren kunnen de kids hun ecosysteem nog leuker maken. 

Met de wat meer werk manier koop je alle bovenstaande producten los en volg je tijdens het kinderfeestje onderstaande stappenplan.

1. Maak de glazen fles goed schoon

Een schone fles is belangrijk. Daarom maken je de glazen fles goed schoon alvorens de kinderen ermee aan de slag kunnen gaan. Zelf laten doen kan natuurlijk ook maar dan loop je het risico dat ze na stap 1 het ecosysteem al niet meer af kunnen maken. Met een mengsel van groene zeep en water zit je goed. Even afspoelen en met een schone doek droogmaken. 

2. De bodem van je ecosysteem opbouwen 

We beginnen met een laag hydrokorrels, van ongeveer 2 kindervingers dik. Bovenop de hydrokorrels strooien we een handjevol actieve kool. Ga niet schudden, bewegen of met de fles lopen. De actieve kool moet namelijk op de hydrokorrels blijven liggen. Nu kunnen we de potgrond in de fles doen. Maak er een dikke laag van ruim 4 kindervingers dik van. 

3. Planten en mos toevoegen 

Het een-na-laatste onderdeel van dit stappenplan is misschien ook wel direct het leukste van het hele kinderfeestje en wat de kids ook het langste na zal gaan blijven verwachten wij. Namelijk, het decoreren en vullen van het terrarium middels het toevoegen van de plantjes en het mos. 

Het is belangrijk om eerste de plantjes een mooie plek te geven in je terrarium en daarna de verse bolmos tussen de plantjes op het zand te leggen. Druk het bolmos voorzichtig een beetje aan. Wat je verder nog ter decoratie wil toevoegen aan je eigen gemaakte Flessentuin mag je zelf helemaal bepalen. 

Voor een kinderfeestje is het leuk om zoals in de tip hebt kunnen lezen enkele Playmobil poppetjes of gekleurde steentjes tussen het mos te plaatsen. 

4. Wat water toevoegen

Zijn alle kinderen tevreden met hun eigen gemaakte ecosysteem op jouw kinderfeestjes? Dan ontbreekt er nog één onderdeel wat we zeker moeten toevoegen voordat we de kurk op de fles gaan doen. Namelijk, water! 

Spuit met een plantenspuit 3 keer van boven in je ecosysteem, doe de kurk op de fles en alle kids hebben hun eigen unieke en volledig zelfvoorzienende ecosysteem gemaakt voor thuis. 

Bekijk alle onze terrariums

Tags


Our latest blog posts

 • Terrarium kopen

  , door Tom Coolen Terrarium kopen: Breng de natuur in huis of kantoor

  Lees meer 

 • Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  , door Flessentuin Asparagus Setaceus (Sierasperge)

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.